Selecteer een pagina

Ontspannen, uitgerust en klachtenvrij

is waar ik voor ga!
u

Voel jij de spanning in je lijf?

Merk jij dat je lijf vol spanning zit? Spanning die niet weg is na een dag rust of een vakantie? Hoor jij steeds vaker dat je lontje erg kort is?

u

Staar jij uren naar het plafond 's nachts?

Slaap jij minder dan je graag zou willen omdat je niet in slaap kunt vallen? Of lig je juist ’s nachts wakker en maken je gedachten dan overuren?

u

Heb jij elke dag pijn?

Heb jij elke dag pijn, waardoor je niet kunt doen wat je graag wilt doen? Altijd pijnstillers bij je? Bang voor bewegingen omdat je dan last kunt krijgen?

Als stress en stressgerelateerde klachten je niet meer belemmeren…

..stel je voor wat je dan allemaal weer kunt doen, wat je wilt ondernemen met je gezin of vrienden. Niet meer rusteloos zijn, door de spanningen in je lijf. Geen hoofdpijn meer in het weekend. Niet meer naar het plafond staren ’s nachts… Kunnen genieten van die wandelingen in het bos of op het strand. De rust hebben om te stoeien met je kinderen of de hond.

Klinkt goed toch?

Dit is ook voor jou weggelegd. Afhankelijk van de klacht merk je soms al tijdens de behandeling een verandering en anders binnen een paar behandelingen. Dit doen we door het zelfherstellend vermogen van je lichaam aan te spreken.

“Ik wil jou weer beter in je vel laten zitten. Ontspannen, uitgerust en pijnvrij.
Zodat jij niet meer belemmerd wordt en volop kunt genieten.”

Voldoening als jij je weer beter voelt

Het werk als consultant gaf mij geen voldoening meer, en daarom ben ik gaan zoeken naar wat mij dat wèl gaf. In het verleden had ik al meerdere massagetrainingen gevolgd, maar daar nooit ‘werk’ van gemaakt. Totdat Acupunctuur op mijn pad kwam. En later kinesiologie.

Het zelfherstellend vermogen van mensen op de juiste manier aanspreken, zodat klachten verdwijnen. Puzzelen totdat we de oorzaak hebben gevonden en daar een passende behandeling voor hebben, zodat jij je weer beter voelt. Daar word ik blij van!

Leren vind ik leuk en ik volg daarom ook zeer regelmatig opleidingen en nascholingen. Deze zijn zowel op mijn vakgebied, als ook daarbuiten, omdat ik het in dat geval een mooie aanvulling vind op wat ik te bieden heb, of omdat het mijn kennis over een onderwerp vergroot.

Klachtenvrij kunnen doen wat je graag wilt

Geen spanningsklachten meer

Maar rust in je lichaam en je hoofd. En daardoor de zaken weer helder kunnen zien. Geen kort lontje meer.

Uitgerust aan je dag beginnen

Omdat je niet meer uren naar het plafond staart, maar lekker slaapt totdat de nieuwe dag aanbreekt.
De hele dag door voldoende energie voor al je mooie plannen hebben.

Alles doen, zonder pijn

Of het nu hoofdpijn, rugpijn, kniepijn of menstruatiepijn is, je kunt er vanaf. Zonder medicijnen.

Zij gingen je voor

De behandelingen bij Sandra zijn me goed bevallen! Ze is deskundig en werkt gericht, en is daarbij betrokken en warm.
Ze heeft me geholpen de balans in m’n lijf en in m’n hoofd terug te vinden, waardoor ik weer stevig in het leven sta!

Belinda

Ik ben heel tevreden over acupunctuur, het helpt eigenlijk overal voor. Heel goed bij pijn, het verlicht en je krijgt daardoor meer energie. Het maakt mij blij, het heeft mijn hoest weggekregen, een verademing na 2,5 maanden hoesten. Het helpt bij slaapproblemen, bij vermoeidheidsklachten. Ik krijg bij Sandra energie, zo heerlijk! De behandeling gaat heel rustig, er is veel tijd voor een gesprek. Sandra legt altijd uit waar de naald voor is, die zij prikt.

Georgette

Hoe ziet een afspraak eruit?

Kom je voor het eerst, dan drinken we een kop thee of glas water en bespreken we waarmee ik je kan helpen. We praten over de klacht waarbij je hulp wilt, ik stel vragen over diverse aspecten van je gezondheid en stel daarna een behandelplan op. In dezelfde afspraak behandel ik je ook al. Ik zal je vertellen wat ik ga doen, waarom en wat je kunt verwachten.

Is het een vervolgafspraak, dan bespreken we de veranderingen in de tussenliggende periode, pas ik indien nodig het behandelplan aan, en ga ik behandelen.

Wil jij ook weer klachtenvrij van het leven genieten?

Aarzel dan niet en maak nu een afspraak

Veelgestelde vragen

Doet het plaatsen van een naald pijn?

Het inbrengen van een naaldje kan gevoelig of soms pijnlijk zijn, maar dit trekt heel snel weg. Soms voel je een ‘stroompje’ lopen naar andere delen van je lichaam (in de loop van de meridiaan).
Verder kun je een zwaar gevoel krijgen in je ledematen en/of je ontspannen voelen.

Zijn er bijwerkingen?

Na de behandeling kun je je loom of moe voelen of juist heel energiek. Dat kan ik op voorhand niet aangeven.
Bij een enkele acupunctuurbehandeling kan deze vermoeidheid enkele dagen aanhouden. Voordat ik deze behandeling ga toepassen, overleggen we of daar ruimte voor is.

Mocht je klachten hebben na een behandeling, neem dan contact met me op.

Moet ik er in geloven?

Lastige vraag. Dat je al rond kijkt op mijn site, geeft al aan dat er interesse is.
Kom en ervaar lijkt me dan ook het beste antwoord.
Wel wil ik ter overweging mee geven, dat als je er niet voor open staat, je de resultaten ook niet zult (willen) zien.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, dat is niet nodig. U kunt op eigen initiatief contact opnemen voor een afspraak. Mocht u regelmatig bij een huisarts of specialist komen, dan is het aan u om aan te geven dat u ook acupunctuur krijgt. Wanneer je arts/specialist vragen heeft, wil ik deze altijd beantwoorden.

Wanneer welke behandeling?

Dat kan ik op voorhand niet aangeven. Sommige klachten lenen zich meer voor een bepaalde behandelmethode. Wanneer je voorkeur hebt voor een behandeling, dan hoor ik dat graag!

Bij kinderen gaat mijn voorkeur uit naar Touch for Health. Acupunctuur is ook zeker mogelijk, maar TvH is minder invasief met vergelijkbare resultaten. 

Is acupunctuur gevaarlijk?

In mijn acupunctuuropleiding is veel aandacht besteed aan puntlocalisatie en hoe een naald geplaatst moet worden. Als ik het niet verantwoord vind om ergens een naald te plaatsen, zoek ik een alternatief. Het kan gebeuren dat er een kleine blauwe plek ontstaat op de prikplek, dan heb ik een klein bloedvaatje geraakt.
Verder maak ik gebruik van steriele naalden, die na gebruik direct worden weggegooid.

Mag je ook acupunctuur ondergaan als je zwanger bent?

Ja, zonder problemen. Acupunctuur is niet schadelijk voor de aanstaande moeder of de baby. Sterker nog, acupunctuur kan heel goed toegepast worden bij zwangerschapsklachten als misselijkheid, vermoeidheid en maagzuur. Ook bij een stuitligging kan geprobeerd worden om het kindje te draaien door middel van moxa (bijvoetskruid). Ben je overtijd, dan kan geprobeerd worden een bevalling op te wekken.
Ook na de bevalling kan acupunctuur ondersteunen bij het herstellen van de bevalling en het geven van borstvoeding.
Ben je zwanger, ook al is het nog heel erg pril, geef dat dan alsjeblieft aan. Er zijn namelijk ‘verboden’ punten tijdens een zwangerschap.

Kun je het combineren met Westerse Geneeskunde?

In een ideale wereld zouden Westerse en Chinese geneeskunde naast elkaar bestaan. Ik ben van mening dat Chinese geneeskunde de Westerse geneeskunde goed aanvult. Het is geen vervanging van de Westerse geneeskunde.

Wordt een behandeling vergoed?

Dit is afhankelijk van uw verzekering. Vaak wordt acupunctuur via de aanvullende verzekering (deels) vergoed.

Is het ook voor kinderen?

Jazeker!
Zowel acupunctuur als Touch for Health zijn geschikt voor kinderen. Ik heb zelf een voorkeur voor TvH bij kinderen, maar acupunctuur of acupressuur (drukpunten met de vingers masseren) zijn ook zeker mogelijk. Bij kinderen maak ik gebruik van kleinere en dunnere naalden die korter blijven zitten.

Nog meer ervaringen

Het was heel fijn. Ik sliep er wel beter van. Het kietelde wel heel erg. Het duurde een beetje lang maar daar lachte ik me doorheen.

 

(Thymo kwam voor een Touch for Health-sessie)

Thymo, 12jaar

Ik ervaar de acupunctuur behandelingen als positief. Ik ben eigenlijk best bang voor naalden, maar Sandra zet ze zo snel en kundig dat ik er (bijna) niets van voel.
De combinatie met ‘het schrapen’ (guasha) helpt mij goed bij de pijnklachten.

Nathalie

Twijfel niet langer, en maak een afspraak!

Gun jezelf een afspraak en ervaar hoe je je ook kunt voelen.